Dijk en Waard heeft een verscheidenheid aan schatten om te ontdekken. Over de historie van het gebied, de cultuur en natuur die je hier vindt, maar ook over agri en food en de ondernemers in Dijk en Waard.
Regelmatig delen inwoners, bezoekers en ondernemers uit gemeente Dijk en Waard hun favoriete plekjes in de eigen gemeente en regio.
Laat je inspireren door onze blogs.
Dit is Thomas Lotstra (27). Eigenaar van skateschool FlowTide en een boardsporter die graag lesgeeft en coacht. Een dude met passie voor surfen, skaten, mountainbiken én plezier maken. Thomas woont in het centrum van de Kaasstad, al kom je hem daar weinig tegen. Hij is vaker te vinden in de Noordzee of in de bossen in de Regio Alkmaar. Deze echte thrillseeker weet precies waar je moet zijn voor outdoor actie in de Regio Alkmaar!
Ga naar het blogartikelDit is Peter de Nijs (69). Hoewel hij geboren is in Zuid-Scharwoude, is Langedijk zijn lust en leven. De gepensioneerde horecaondernemer is een druk baasje. Als actieve vrijwilliger zet hij zich onder andere in voor Museum BroekerVeiling, is hij medeoprichter van de Langedijker Beddenrace én is hij actief in het toeristische en recreatieve werk in de Regio Alkmaar.
Ga naar het blogartikelDit is René Valk (49). Hij loopt eigenlijk altijd in een T-shirt, want als gecertificeerde Wim Hof-instructeur omarmt hij de kou. Bij hem gaat het van nature kriebelen als hij natuurwater ziet en hij streeft ernaar om elke dag een koude-ervaring te hebben. Door zijn roots in de Regio Alkmaar kent deze gepassioneerde buitensporter het Geestmerambacht en de Schoorlse duinen op zijn duimpje en neemt hij ons mee in zijn ‘speeltuinen’.
Ga naar het blogartikelChef-kok Alain Alders, werkzaam in het restaurant van Museum BroekerVeiling deelt een heerlijk winters recept om thuis te maken. Alain heeft in meerdere Michelin- sterren restaurants gewerkt. De ingrediënten van dit seizoen zijn onder andere: Aardpeer, Bleekselderij, Boerenkool, Chinese kool, Knolselderij, Koolraap, Pastinaak, Pompoen, Schorseneren, Spruiten, Wortels enz. Je bent wat je eet, eet daarom gezond en uit wat het seizoen te bieden heeft. Foto: Theo Annes voor Rode Media.
Ga naar blogartikel