Broekerveiling vanuit de lucht gemaakt met een drone

Broek op Langedijk

Eeuwenlang woonden de mensen aan de Langedijk – een historisch lintdorp - dat vooral uit sloten en vaarten bestond. Het gebied stond bekend om zijn ‘Rijk der Duizend Eilanden’: de bewoners veranderden het moeras in een vruchtbaar eilandrijk door het graven van vaarsloten. Met het opgegraven slib verhoogden de boeren de stukken land in akkers, en bewerkten, zaaiden en oogsten het met hun blote handen. 

De grootste attractie van Broek op Langedijk is Museum BroekerVeiling. Op deze oudste doorvaarveiling ter wereld wordt groente en fruit, net als vroeger, met bootjes binnengevaren en geveild. Het leuke is dat je zelf je eigen groente kan kopen. Vlakbij Museum BroekerVeiling huur je een bootje en vaar je nog door het laatst overgebleven deel van het Rijk der Duizend Eilanden. Overigens verandert Broek op Langedijk één keer per jaar in een waar sprookjesland. Tijdens Lichtjesavond wordt het dorp versierd met duizenden waxinelichtjes en lampjes. Versierde en verlichte boten varen voorbij. Een betoverend gezicht! 

Fietsen kan ook goed in Broek op Langedijk: vanaf knooppunt 91 kies je voor de fietsroute naar natuur- en recreatiegebied Geestmerambacht. Hier vind je fiets- en wandelpaden, een zwemmeer met stranden en rietoevers, een restaurant en de grote camping annex chaletpark Molengroet.

Ontdek Broek op Langedijk

In Broek op Langedijk, ontdek je rust en bedrijvigheid hand in hand, Waar sloten kronkelen en verhalen zich verweven in het land. Marktplein vol kleur en geur, een levendig tafereel, Ontdekken hier is als een reis door een schilderij zo veelzijdig en sereen.

Sfeerimpressie Rijk der Duizend Eilanden