Strand van Luna vanuit het water

Waterrecreatie in Dijk en Waard

Tijd om het water op te gaan! Pak je boot erbij en verken de regio vanaf het water. Er loopt een uitgebreid sloepennetwerk door de gemeente. Met verschillende afstanden is er voor iedereen wel een geschikte route bij. Ook is het mogelijk om rondvaarten te maken door het laatste overgebleven deel van het Rijk der Duizend Eilanden én kan je de prachtige tuinen bewonderen. Vergeet niet de oudste doorvaar-groenteveiling ter wereld te bezoeken. Museum Broeker Veiling biedt de gelegenheid om zelf een vaartocht te maken met een fluisterboot, akkerschuit, kano óf SUP. Huur een van deze vaartuigen een beleef en actieve dag op het water!

De leukste vaarroutes en rondvaarten

Gezin aan het varen in de Broekerveiling

Cultureel varen


Een dagje uit met het gezin? Stap aan boord van de elektrische snoep, laat je verrassen door de omgeving en geniet mét elkaar. Onderweg ontdek je Museum Broekerveiling, Poldermuseum Het Oude Gemaal, Hollands Kaasmuseum en De Museummolen. Een mooie samenwerking waardoor je bij deze route alle 4 de museums kunt combineren. Luister naar de verhalen én leer over de geschiedenis van het ontstaan, het leven en de handel op deze plekken in Noord-Holland.


Strand van Luna vanuit het water

Recreatiegebied Geestmerambacht

Vanuit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk ben je er zo. Zowel Geestmerambacht als Park van Luna bieden veel mogelijkheden voor waterrecreatie maar er zijn ook genoeg andere leuke recreatiemogelijkheden zoals wandelen, skeeleren en fietsen. 

Het water van De Zomerdel is geschikt voor stand up paddle. Staand op het water, met een peddel in je hand, kun je genieten van de prachtige omgeving. Heb je geen eigen supboard en wil je toch graag een keertje proberen? In de zomer worden er Stand up Paddle lessen gegeven. Voor een break ben je aan het juiste adres bij Paviljoen El Chiringuito. 

Meer aan bij deze jachthavens

Groep meiden die staan op een supboard

Suppen in Dijk en Waard

Suppen komt van Stand Up Paddle. Staand op een board beweeg je je met een peddel voort door het water. Omdat je kunt suppen op vlak water, maar ook in de golven is de regio Dijk en Waard een uitstekende locatie om deze sport te beoefenen.  

Bijvoorbeeld op het Geestmerambacht wordt er regelmatig gesupt, maar suppen door het 1000 eilandrijk of yoga op de sup is ook zeker een aanrader. 

Ontdek meer