Mensen aan een meertje waar mensen aan het kitesurfen zijn en op de voorgrond staan twee fietsen.

Over ons

Op deze pagina staat informatie over Stichting Promotie Dijk en Waard (SPDW) die onder de naam Ontdek Dijk en Waard de promotie doet voor gemeente Dijk en Waard. 

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Promotie Dijk en Waard bestaat uit:
Voorzitter: Wouter van Assendelft 
Penningmeester: Jan de Nijs 
Secretaris: Peter van der Horst 
Bestuurslid: Nanette van der Laan
Bestuurslid: Nico van der Wel

De coördinator van de stichting is Miranda van Oostrom.

Ons doel

Inwoners en bezoekers een aantrekkelijke plek te bieden om te recreëren en te bezoeken, en dit als gemeente actief uit te dragen. We streven ernaar om - samen met partners in de gemeente en regio - een bijdrage te leveren aan de economische groei, welzijn en welvaart. De activiteiten van SPDW zijn erop gericht dat bewoners hun eigen omgeving beter leren kennen, en dat bezoekers aangetrokken worden om gemeente Dijk en Waard te bezoeken.


Het is een prioriteit dat het aanbod en de activiteiten (meer) zichtbaar worden gemaakt in gemeente Dijk en Waard (en daarbuiten). Dit is zowel online als offline. Bewoners gaan op pad/ontdekking in hun eigen gemeente, en (potentiële) bezoekers worden verleid om naar Dijk en Waard (terug) te komen; economische stimulering.

Doelgroepen

SPDW richt zich met name op de volgende doelgroepen:

Bewoners van de gemeente Dijk en Waard
Voor hen zijn we er om ervoor te zorgen dat ze weten (te vinden) wat er te doen is in de eigen gemeente zodat ze daar gebruik van kunnen maken.

Bezoekers: regionale, nationale en internationale toeristische bezoekers
De laatste twee doelgroepen bereiken we met name via de destinatiemarketing van het samenwerkingsverband Holland boven Amsterdam. We stimuleren voor hen een (meerdaags) bezoek aan de gemeente Dijk en Waard. 

Zakelijke bezoekers (relaties van lokale bedrijven en organisaties)
Ook hen trachten we te verleiden tot een (meerdaags) bezoek aan de gemeente Dijk en Waard.

Bedrijven en organisaties in de recreatieve, toeristische en culturele sector
Dit zijn de partners van SPDW. Met hen wordt onze slagkracht vergroot door kennis te delen en samen te werken.

Promotie

Social media

De Facebookpagina Ontdek Dijk en Waard heeft 1.300 volgers. Per week posten we een aantal berichten. Heb je een leuk bericht? Laat het ons weten en wij communiceren dit via onze kanalen.

Evenementenkalender online

Organiseer je een evenement? Wil je wat meer bekendheid of promotie voor je evenement? Stuur een mail met de informatie naar info@ontdekdijkenwaard.nl en wij zorgen dat het op de online evenementenkalender op onze website komt.

Evenementenkalender van Rodi Media

De 80.000 inwoners van Dijk en Waard worden regelmatig op de hoogte gehouden van evenementen, bezienswaardigheden en activiteiten in de eigen gemeente. SPDW communiceert meerdere keren per maand in de huis-aan-huis kranten van Rodi in de vorm van een evenementenkalender, redactioneel artikel of advertentie. Heb je leuke content? Laat het ons weten! Dan kunnen we dit integreren in de communicatie.

Campagnes

Door het jaar heen zetten wij promotiecampagnes in. Dit verschilt van Meimaand Fietsmaand tot een online advent kalenderactie in december, waarbij elke dag prijzen worden weggegeven. Heb je interesse om mee te doen in een campagne? Laat het dan weten. Omgekeerd zullen wij ondernemers benaderen voor deelname als dit een goede match is.

Productontwikkeling

Er bestaan verschillende groepen van enthousiaste vrijwilligers en organisaties die zowel nieuw als bestaand aanbod helpen (door te) ontwikkelen. Als voorbeeld is te noemen, de werkgroep die wandel-, fiets- en vaartochten organiseert.


Vind je het leuk om mee te denken op het gebied van marketing en productontwikkeling? Dan kan de werkgroep iets voor je zijn. Informeer naar de mogelijkheden via info@ontdekdijkenwaard.nl.

Informatiebijeenkomsten en kennissessies

SPDW organiseert een aantal keer per jaar een netwerkbijeenkomst. Via de digitale nieuwsbrief worden organisaties en bedrijven op de hoogte gehouden.

Met wie werken wij samen?

Recreatieve, toeristische en culturele organisaties | Gemeente | Zeg maar Hugo | Holland boven Amsterdam Regio Alkmaar | Recreatie Noord-Holland | Koninklijke Horeca Nederland en anderen

Factsheet


Download hier de Factsheet van Stichting Promotie Dijk en Waard.