Landerijen van Heerhugowaard

Heerhugowaard

In het moderne stadshart Heerhugowaard vind je het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Holland, Middenwaard. Ook zeer goed uitgeruste restaurants en terrassen vind je om en nabij het winkelcentrum. Net als een bowling, bioscoop en het moderne theater Cool.

Ondanks al zijn moderne voorzieningen wordt Heerhugowaard – van oorsprong een polderdorp – ook omgeven door weilanden, rietkragen en een kilometerslange hoge ringdijk. Dit is een prima uitvalsbasis om de fiets te pakken of je wandelschoenen aan te trekken voor een mooie tocht. De Stolpenroute is een fietstocht rond Heerhugowaard langs monumentale oude stolpboerderijen en de wandeling Stad van de Zon vertelt je meer over de bijzondere emissie neutrale wijk met dezelfde naam.

Bij mooi weer is het goed toeven in het Park van Luna. Een gebied van 180 hectare met bos, weides en waterpartijen. Bij het strand kun je zwemmen en rondom is het prima wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren en varen of bezoek het iets verder gelegen Poldermuseum! Voor de echte waaghalzen is de kabelwaterskibaan van Skeef. Het is alleen al leuk om naar te kíjken: al die geoefende en minder geoefende waterskiërs die proberen overeind te blijven.