Eigenaar naast de bar bij El Chiringuito

Chillen met de voetjes in het zand. Dát is El Chiringuito!


Ontdek Dijk en Waard ging in gesprek met Kevin Colle, mede-eigenaar van Strandpaviljoen El Chiringuito op het Geestmerambacht. Wederom een ondernemer met een goed verhaal én waar de passie vanaf spat. Lees je mee?


Eigenaar strandpaviljoen met zijn zoon

“Soms weet je het gewoon direct. Dit gaan we doen!”

Zo voelde het voor horecaondernemer Kevin en zijn zus Roos toen ze op de plek stonden waar nu Strandpaviljoen El Chiringuito staat. Toen nog helemaal kaal, maar met het uitzicht wat je vanaf die plek hebt was de beslissing snel gemaakt; "Hier gaan we een horecazaak openen!” Ze lieten zich niet ontmoedigen door het feit dat al meerdere ondernemers voor hen dit hadden geprobeerd op diezelfde plek, want zij gingen het helemaal anders doen. 

Van sportcoach naar gepassioneerde horecaondernemer

Kevin is 42 jaar, trotse vader van een zoon van 4 jaar. Een tweede kindje, een meisje, is nog op komst. Dus enerzijds volop in de zogenoemde tropenjaren, anderzijds heel druk maar vooral gepassioneerd bezig met zijn strandpaviljoen El Chiringuito. Samen met zijn zus Roos, een rasechte onderneemster, heeft hij zo’n 4 jaar geleden vanaf een kale vlakte het paviljoen vanaf niets opgebouwd. Nu staat er een sfeervol paviljoen waar de beachvibe vanaf spat, door alleen al ernaar te kijken word je al blij en ontspannen. Kevin heeft een heel andere achtergrond en zijn rol met betrekking tot het restaurant was eigenlijk heel anders opgezet. Kevin was een zeer ervaren sportcoach en gaf veel trainingen in het Geestmerambacht, een prachtige locatie midden in de natuur om te sporten. Het idee was dat hij de plek rondom het restaurant zou gebruiken voor zijn trainingen. Na een paar weken merkte hij echter dat hij het stiekem veel leuker vond om zich met de horecazaak te bemoeien dan om zijn trainingen te geven. Al heel gauw besloot hij te stoppen met de trainingen en zich samen met Roos volledig te focussen op het opbouwen van strandpaviljoen El Chiringuito. Kevin grapt; “Dus eigenlijk ging ik van mensen slank maken naar mensen dik maken”, lacht hij. 

Vue Heerhugowaard van buiten met verlichting aan

Familiebedrijf

Als we vragen hoe de samenwerking tussen hem en zijn zus eruit ziet vertelt Kevin dat dat heel mooi in balans is. Kevin is van de strategie, marketing en financiën. Roos is de brug tussen strategie en management en zorgt dus dat op de vloer alles reilt en zeilt, “ze is ons gaspedaal, ze heeft zóveel energie, dat is ontzettend fijn”. Inmiddels is het restaurant met recht een familiebedrijf. Zo is Duke, de man van Roos, leidinggevende in het restaurant. Evenals hun jongere zus. Ook hun jongere broer werkt regelmatig mee. Hun vader verricht vrijwel al het timmerwerk en renovaties en ook hun moeder is regelmatig aan het werk voor allerlei hand- en spandiensten. “Het mooie van werken met je zus is dat er ook een enorme gunfactor meespeelt. We geven en nemen allebei en dat is vrijwel altijd in balans. Maar als dat even niet zo is dan is dat ook prima, want je gunt elkaar dat gewoon. We stoppen allebei heel veel tijd en energie in El Chiringuito en het mooie is, dat komt altijd terug.” Want inmiddels 4 jaar later staat er een goed lopend bedrijf dat zelfs in de corona jaren prima gedraaid heeft, met dank aan de buitenlocatie en de afhaalopties. 

Chillen met de voetjes in het zand

Het concept van El Chiringuito is gebaseerd op onder andere een jongensdroom. “Ik heb al vanaf jongs af aan voor ogen gehad dat ik een beach bar wilde openen in een mediterraans of caribisch oord. Nu is de locatie ’iets’ anders, maar dit is precies hoe het moet zijn. Een plek waar je lekker kunt chillen met je voeten in het zand, terwijl je geniet van een hapje en een drankje.” Een ander uitgangspunt van Kevin is dat het écht een plek voor iedereen is. Iedereen mag zichzelf zijn en gewoon genieten van een ongedwongen sfeer. Op woensdagmiddag komen vaak ouders koffie drinken terwijl de kinderen spelen en ook vriendengroepen komen hier samen. Maar bijvoorbeeld ook veel fietsers en wandelaars die stoppen voor een verfrissend drankje en een klein hapje. Daarbij is het paviljoen inmiddels flink geliefd door bruidsparen, die dan de hele locatie afhuren voor de mooiste dag van hun leven. Ook erg populair zijn de barbecue arrangementen die je bij ons kunt reserveren. Je krijgt dan je eigen barbecue inclusief eten en drinken en dan lekker genieten in fijn gezelschap, op een mooie plek in de natuur. 


Bruiloft bij het familiebedrijf

Toekomstplannen

Kevin en Roos staan absoluut niet stil, het bedrijf is altijd in beweging. Zo hebben ze recent een foodtruck aangeschaft en die is door Duke nu omgetoverd tot ‘een klein en mobiel El Chiringuito’. Zo kunnen ze het concept overal neerzetten, zoals op festivals, bedrijfsfeesten en markten. Daarbij wordt er in en rondom het pand doorlopend gewerkt aan renovaties en decoratieve aanpassingen. Voor komende winter is het plan om een grote kas te plaatsen dat als overdekt terras kan dienen, zonder dat je inlevert op het uitzicht. Daarnaast komt er nog meer focus op bruiloften. De marketing loopt nu goed door de samenwerking met diverse specialisten, maar ook daar staan de ontwikkelingen niet stil dus dat moet altijd op scherp blijven staan. Kevin heeft het duidelijk allemaal onder controle en geniet zichtbaar (én terecht) van wat hij samen met zijn zus en andere familieleden heeft opgebouwd. Tot slot vragen we hem waarom iedereen naar El Chiringuito zou moeten komen. “Iedereen is druk, er is veel eenzaamheid, veel mensen met burn-outs en ga zo maar door. Bij ons kun je lekker uitwaaien, een rondje wandelen, even je problemen vergeten. Iedereen is welkom.” Natuurlijk ook zonder problemen voegt hij nog even glimlachend toe. Zie ons maar als de André Hazes van de horecawereld, El Chiringuito past in elke laag van de bevolking, lacht hij.”  

    

Krijg jij ook zin om lekker te gaan genieten bij Strandpaviljoen El Chiringuito? Check dan de website voor actuele openingstijden en mogelijkheden: https://elchiringuito.nl/