Waanzinnig Festival, kinderen spelen in het sop.

Disc golf Heerhugowaard; voor iedereen!


Jan van Assem, een man met een missie! Dat straalt hij niet alleen uit bij binnenkomst voor het interview met Ontdek Dijk en Waard, maar gedurende het gesprek zie je zijn trots groeien en besmet hij ook ons met zijn enthousiasme. Wij willen eigenlijk zelf niks liever dan disc golfen op zijn baan in het Park van Luna!


Opbouw van de Discgolf pilaren

Hoe het allemaal begon

Jan, 69 jaar en daarmee dus gepensioneerd. Maar stilzitten zit niet in zijn bloed, Hij is altijd een bezige bij geweest, als automonteur, bijrijder, chauffeur, planner… Maar toen zijn baas het bedrijf verkocht waar hij met veel plezier voor werkte was het helaas na 9 maanden failliet en stond Jan met 52 jaar op straat. Bij de pakken neer gaan zitten was geen optie en na een half jaartje om zich heen kijken wist Jan dat hij voor zichzelf wilde beginnen! Evenementen organiseren…van markten en braderieën tot het opzetten van buurtverenigingen en excursies door het natuurgebied in en rondom Camperduin, de plek wat ook zijn thuis is. Toen hij graag een sportieve activiteit wilde opzetten als aanvulling op de excursies kwam hij uit bij disc golf. Wat hij toen nog niet wist, de start van iets moois!

Samen sta je sterker

De droom van Jan van Assem bleek ook de droom van, nu zijn compagnon, Daniël. In de Schoorlse Duinen ligt al sinds 2007 een disc golf parcours waar Daniël al speelde sinds 2018. Beide mannen zien hoe deze sport aanslaat en dat het een sport is voor iedereen, jong en oud, groot en klein. In coronatijd groeit de vraag naar deze sport, want het is buiten in de natuur én dus voor iedereen. In 2022 komt Daniël op het idee om samen met Jan disc golf groot te maken, wat de start is van Disc Golf Noord-Holland. Helaas besluit staatsbosbeheer dat Schoorl niet de plek is voor de disc golfbaan en moeten Daniël en Jan op zoek naar een nieuwe plek ná 2022. En die nieuwe plek was snel gevonden, het Park van Luna in Heerhugowaard! Zowel het recreatieschap als gemeente Dijk en Waard zagen het helemaal zitten en in de winter van ‘22/’23 werd gestart met de aanleg van de baan.

Discgolf in Park van Luna

Unieke discgolfbaan

Het bijzondere van de disc golfbaan in Heerhugowaard is dat het een bedrijf is en geen vereniging zoals vele andere banen in Nederland. Dit betekent dat Jan en zijn compagnon Daniël de vrije hand hebben in het onderhoud van de banen en korven. Ideaal, want zo kunnen zij de disc golfers een optimale baan garanderen. Een overzichtelijk parcours, dat wekelijks gemaaid en onderhouden wordt.

De missie van Jan en zijn compagnon

Wat met stip op nummer 1 staat is dat Jan en Daniël iedereen disc golf willen laten spelen. Het is zo’n ongelooflijk bevrijdend spel, je bent lekker buiten in de natuur, je bent in beweging, je speelt met wie je wilt en je ‘staat open’; je vergeet even je sores en speelt het spel op een manier die bij jou past. “Dat is de boodschap die we willen overbrengen, aan iedereen. Jong en oud, uit alle lagen van de bevolking!”, aldus Jan. En natuurlijk hopen ze nog meer van dit soort prachtige banen te kunnen openen in Noord-Holland, zodat het netwerk aan banen zich uitbreidt en iedereen een baan in de buurt heeft.

Meneer bij het Discgolf bord van Park van Luna

Kom lekker disc golfen!

Wil jij ook kennismaken met disc golf in Heerhugowaard? Je regelt eenvoudig online je course fee (3 euro pp per keer) en tijdslot waarmee je toegang hebt tot de 18 holes baan met 3 layouts, zodat elke speler op eigen niveau kan spelen. Heb je zelf geen discs, dan kun je die uiteraard ook huren! Geen ervaring? Jan legt het spel met alle liefde hoogstpersoonlijk aan je uit! Groeps- en bedrijfsuitjes zijn uiteraard ook mogelijk. Je krijgt dan eerst een uitgebreide clinic om de werptechnieken en de spelregels te leren en het is mogelijk om er een compleet arrangement van te maken! Er wordt momenteel al samengewerkt met het nabijgelegen Poldermuseum, Café de Pomp en Bianca’s restaurant in Oterleek, zodat je lekker kunt lunchen, barbecueën of er zelfs een museum-excursie aan kunt plakken.

De website gaat binnenkort live, ook daar is Jan van Assem trots op! Een mooie en snelle website die goed scoort in Google. Met de nodige marketing kan het niet anders dan een succes worden.

Op 28 oktober 2023 is de officiële opening van de disc golfbaan voor de disc golf vereniging, waar dan ook iedereen uit Dijk en Waard en omgeving van harte welkom is. Een speciaal moment voor Jan en Daniël!

Wil jij meer weten over disc golf? Bekijk dan snel de website: https://discgolfnoordholland.nl