Lopende wandelaren tijdens de wandelvierdaagse

Ontdek het bruisende stadshart van Heerhugowaard!


Van 14 t/m 17 juni vindt de 15e editie van de Wandel4daagse Alkmaar plaats. Een afwisselende 4-daagse waarbij je door de polder en het bos wandelt, maar ook over het strand! En vergeet de onvergetelijke finish op het historische Waagplein van Alkmaar niet! Op de 2e dag van de wandel4daagse gaat de route door het mooie Dijk en Waard, waarbij het Poldermuseum in Heerhugowaard een stempelpost is en natuurlijk een fijne plek om even op adem te komen op het terras van Café de Pomp en je rond te laten leiden in het museum.

Het Poldermuseum Heerhugowaard ontvangt op donderdag 15 juni voor het tweede jaar op rij de wandelaars van de Alkmaarse Wandel4daagse. Vorig jaar passeerden rond de 4300 wandelaars het museum.


Stempelpost bij het poldermuseum, bord met een pijl

Voorbereidingen in volle gang

Het terrein rondom het museum is op die dag weer omgebouwd tot een gezellige evenementenlocatie. De eerste wandelaars worden vanaf 7.00 uur s ’ochtends verwacht en om 12.00 uur stempelt de laatste wandelaar af. Voordat het zover is, moet er het nodige voorwerk worden gedaan. Vrijwilligers van het Poldermuseum maken het terrein rondom het museum klaar voor de ontvangst. De wandelaars lopen om het museum heen, wat inhoudt dat het plaveisel in orde moet zijn en het gras gemaaid. Het te passeren bruggetje wordt schoongemaakt en gecontroleerd.

Rondleidingen en heerlijke consumpties

Op de dag zelf bouwt organisator Le Champion in alle vroegte een marktkraam op als stempelpost en fouragepunt. Daarnaast worden een watertappunt en toiletten geplaatst. Voor de muzikale noot is het draaiorgel van Ria en Jan Groot weer present. In het museum kunnen wandelaars een rondleiding krijgen die vrijwillige gastvrouwen en gastheren verzorgen. Op het terras van Café De Pomp genieten wandelaars van een heerlijke consumptie.

Alle betrokkenen van de locatie Poldermuseum Heerhugowaard zien uit naar de komst van de duizenden wandelaars. Welkom!


Foto's aangeleverd door Poldermuseum Heerhugowaard.

Poldermuseum tijdens de wandelvierdaagse