Broekervaart bij de Broekerveiling

Broekervaart

Geniet in de nazomer van een tocht met de Broekervaart tijdens het Open Monumenten weekend! 

Zomer van Kanaalpark

Wat is er allemaal te doen tijdens Zomer van Kanaalpark

Meer informatie

Open Monumentendag

Wat is er allemaal te doen tijdens Open Monumentendag?

Meer informatie
Broekervaart boot van verderaf met mensen aan boord.

Ben je dol op varen? Dan hebben we goed nieuws!

De Broekervaart gaat op 14 september varen, zodat je het kunt combineren met het Open Monumenten weekend. Stap uit bij de Twuyvermolen of kies voor een tochtje met een akkerschuit naar het Poldermuseum of Oosterdelgebied. Inwoners en bezoekers van Dijk en Waard kunnen GRATIS meevaren en zo de vele mooie plekken van de gemeente beter leren kennen. Vanaf de boot zie je Dijk en Waard van een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden, het prachtige Oosterdel, de havens en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard. Je kunt op deze dag ook gezellig een terrasje pakken, heerlijk lunchen of dineren bij de talloze horecagelegenheden. 

Net na aftocht Broekervaart met gevulde boot.

Opstappen op de Broekervaart


De Broekervaart vaart vanaf de Westdijk, nabij fietsbrug De Krul (N242). Bij de sluis in Broek op Langedijk stap je over op een akkerschuit voor het vervolg van de rondvaart. Op 14 september vaart hij naar de Twuyvermolen. Daar kun je er ook voor kiezen door te varen op een akkerschuit, welke je naar het Poldermuseum in Heerhugowaard brengt. 
Voor De Broekervaart wordt de elektrische open rondvaartboot en de akkerschuiten van Museum BroekerVeiling & Rondvaart Langedijk ingezet. Stap aan boord en laat je verrassen!

Bekijk de complete Broekervaart agenda

De Broekervaart heeft een beperkt aantal plekken (vol = vol). Het kan zijn dat - door omstandigheden - de vaartijden afwijken van de gecommuniceerde tijden. Vooraf reserveren is niet van toepassing.