Buitenkant van Biri Biri Streetfood

BIRIBIRI Streetfood: om je vingers bij af te likken!


Ontdek Dijk en Waard ging in gesprek met Paul, samen met zijn compagnon Atè, eigenaar van BIRIBIRI Streetfood in Heerhugowaard. Wij waren erg nieuwsgierig naar hun verhaal. Jij ook?

Lees het blog!

Eigenaar Paul aan het cocktail shaken

De bioscoop als rode draad 

Oprichter Paul en zijn compagnon Atè lieten eind vorig jaar Heerhugowaard en omgeving flink op zijn grondvesten schudden… Het bij heel veel mensen geliefde tapas restaurant La Vida aan de Middenweg zou eind januari 2023 haar deuren gaan sluiten. Dit bracht nogal wat vragen met zich mee, want waarom zou je zo’n fijn restaurant waar je heerlijk kunt eten, waar de bediening persoonlijke aandacht voor je heeft en wat eigenlijk gewoon een begrip is in Dijk en Waard en omstreken sluiten? Ontdek Dijk en Waard ging langs bij BIRIBIRI streetfood en vroeg eigenaar Paul de oren van het hoofd!

Van afwasser tot restauranteigenaar

De passie voor de horeca zat al van jongs af aan bij Paul in het bloed. Ooit begonnen als afwasser en een opleiding volgend tot kok en later horeca ondernemer. Want de hele dag in de keuken staan bleek niet bij hem te passen, maar het organiseren, plannen en aansturen des te meer. Toen Paul 25 jaar was vroeg de eigenaar van het restaurant waar hij destijds werkte of hij het wilde overnemen. Op advies van zijn vader heeft hij het echter anders aangepakt en kocht het pand aan de Middenweg waar hij 14 jaar geleden restaurant La Vida startte. 6 jaar geleden kwam Atè erbij, het broertje van een vriend die als kok werkte. Atè pakte zijn ruimte in de keuken en als duo met elk hun kwaliteiten bleken ze elkaar enorm te versterken. La Vida werd een begrip in Heerhugowaard waar goed eten, kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal stonden!

Tafeltjes met menukaarten er op.

Een nieuwe flow in een veranderende wereld

Er is de afgelopen jaren natuurlijk veel gebeurd vertelt Paul. Corona deelde fikse klappen uit in de horeca, maar ook de prijsstijgingen van energie en personeelskosten hebben flinke impact. En daarbovenop wordt voedsel ook steeds duurder. Het is belangrijk dat je meegaat met de tijd en blijft vernieuwen hoe spannend dat ook is. Paul en Atè besloten daarom in oktober 2022 het roer om te gooien en aan de slag te gaan met het concept van BIRIBIRI streetfood. Een mooie nieuwe uitdaging waar ze zelf nieuwe energie van krijgen en waarmee ze uit eten gaan betaalbaar willen houden. Uiteraard voor hun bestaande klantenkring, maar met een nieuw hip concept juist ook voor een hele nieuwe jongere doelgroep.

Eind januari sloot La Vida definitief haar deuren en in slechts 4 dagen wist Paul, met een beetje hulp en op een creatieve en betaalbare manier, het restaurant om te toveren naar een grand café setting met een jungle vibe. Het verhoogde deel bij de bar nodigt uit tot gezellig borrelen met fingerfood, terwijl je op andere plekjes juist weer heerlijk lang kunt tafelen. Zo spreekt het nieuwe concept zowel de reeds bestaande klanten aan als de jongere doelgroep die meer dan welkom is. 

Een grappig, fancy en kleurrijk concept

BIRIBIRI staat voor streetfood, wat heel populair is in werelddelen als Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Hier leven mensen veel meer op straat en eten ook op straat. Vanuit die gedachte is het idee voor BIRIBIRI streetfood ontstaan. Streetfood is dus heel internationaal en dat maakt het ook een hele brede keuken. Als kok kun je hier lekker je creativiteit in kwijt qua smaken, kleuren en diversiteit! En daar moet natuurlijk een naam bij passen die het concept vertaalt maar ook de jongere doelgroep aanspreekt. Paul zocht een naam die grappig zou zijn, een beetje fancy, funky en kleurrijk. Biri is straattaal voor een biertje en door het twee keer achter elkaar te noemen krijgt het iets grappigs en geeft het voor Paul precies weer wat hij met het nieuwe concept wil uitstralen; een hippe plek met een fijne sfeer waar ieder op zijn manier geniet van ‘finger-licking good’ voedsel. Én niet te vergeten, de lekkerste drankjes. Van echte speciaalbiertjes die je niet zomaar in de supermarkt haalt tot heerlijke cocktails en home-made soda’s.  

BIRIBIRI streetfood draait nu 2 maanden en het leuke is dat vanaf dag 1 de nieuwe doelgroep ons wist te vinden, vertelt Paul met een glimlach. Mensen die nooit bij La Vida waren geweest, maar echt voor BIRIBIRI komen. Maar ook de bestaande bekende gezichten weten de weg naar het pand aan de Middenweg te vinden. Het is soms even wennen voor ze, want de sfeer is anders en de muziek staat iets harder. Maar de persoonlijke benadering en dat het eten gewoon superlekker is bindt ook die mensen aan het nieuwe concept, aldus Paul.  

Hamburger bij Biri Biri

Waarom moet heel Dijk en Waard bij BIRIBIRI komen eten?

Onze laatste vraag aan Paul is waarom je bij BIRIBIRI zou moeten komen eten. Paul vindt dat een lastige vraag, want hij kan dat niet voor een ander bepalen. Maar als hij het tegen zichzelf zou moeten zeggen; het is gewoon superlekker, je likt je vingers er écht bij af. Én de sfeer is goed. Hier kom je zeker nog eens terug! Om nog eens je vingers erbij af te likken of wellicht ooit tijdens een speciale avond met thema’s als sushi, cocktail, live muziek, bbq... Want ideeën zijn er nog zat!

Krijg jij ook zin om lekker uit eten te gaan bij BIRIBIRI streetfood?
Reserveer dan via de website www.biribiri.nl
of bel 072-5716063.
Eet smakelijk alvast!

Drukke muur met afbeeldingen