Geestmerambacht met een Drone

Volop recreatie en ontspanning in recreatieschap Geestmerambacht

Natuurgebied Geestmerambacht en het Park van Luna vormen een prachtige bestemming voor recreatie en ontspanning in de regio. Gelegen in de provincie Noord-Holland, bieden deze gebieden een overvloed aan natuurlijke schoonheid en recreatieve activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Het recreatieschap Geestmerambacht is een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt over ongeveer 1600 hectare. Het omvat een combinatie van weiden, plassen en waterwegen, waardoor het een gevarieerd landschap biedt voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het gebied is zorgvuldig onderhouden en biedt goed gemarkeerde paden en routes om te verkennen, waardoor bezoekers kunnen genieten van de rust en sereniteit van de natuur.

Park van Luna
Onderdeel van het recreatieschap Geestmerambacht is het Park van Luna in Heerhugowaard. Dit park is ontwikkeld rond een grote recreatieplas en biedt een breed scala aan recreatieve mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dagje aan het strand, een verfrissende duik in het water wilt nemen, wilt zeilen, surfen of vissen, het Park van Luna heeft voor elk wat wils. Het biedt ook uitgestrekte gazons en picknickplaatsen, perfect voor een gezellige familiepicknick of een ontspannen middag in de zon. 

Skeef in Park van Luna
Skeef is een populaire locatie gelegen in het recreatiegebied Geestmerambacht, bekend om zijn unieke en avontuurlijke activiteiten. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon op zoek bent naar plezier en avontuur, Skeef biedt voor elk wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld flyboarden, waarbij je met behulp van waterdruk boven het water kunt zweven en spectaculaire stunts kunt uitvoeren. Dit is een unieke ervaring die zeker een adrenalinekick zal bezorgen.

Voor sportliefhebbers zijn er tal van faciliteiten beschikbaar in het recreatieschap en het park. Er zijn voetbalvelden, tennisbanen, volleybalvelden en zelfs een skatepark, waardoor bezoekers kunnen genieten van verschillende sportieve activiteiten. Daarnaast zijn er ook speeltuinen en avonturenspeelplaatsen waar kinderen zich kunnen vermaken.

Horeca en nog meer speelplezier
Naast de natuurlijke schoonheid en recreatieve mogelijkheden biedt het recreatieschap Geestmerambacht ook volop horeca faciliteiten. Er zijn verschillende restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op het prachtige landschap: Lovers and Hunters (zuidzijde), El Chiringuito (noordzijde), en restaurant Molengroet (noordzijde). Voor kinderen is het aangrenzende speelpark deSwaan een absolute aanrader. 

Bovendien worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals festivals, markten en concerten, waardoor het recreatieschap een bruisende bestemming is gedurende het hele jaar. Check hiervoor de agenda

Het Poldermuseum
Het Poldermuseum in Heerhugowaard grenst aan het Park van Luna en is een fascinerende bestemming die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de polder. Het museum biedt een uniek inzicht in de ontwikkeling van de droogmakerijen en de rol van het waterbeheer in deze regio. Bezoekers kunnen genieten van interactieve tentoonstellingen, historische artefacten en verhalen die het verleden tot leven brengen. Het Poldermuseum is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse waterbouwkunde en de betoverende geschiedenis van de polders.

Kortom, het recreatieschap Geestmerambacht en het Park van Luna zijn ideale plekken om te genieten van de natuur, te ontspannen en actief bezig te zijn! 

Meer weten over recreatieschap Geestmerambacht?