De Draai, Heerhugowaard vanuit de lucht

Dijk en Waard – letterlijk en figuurlijk – op de kaart!

Er is veel te ontdekken in Dijk en Waard. Met onder andere het grootste overdekte winkelcentrum in de kop van Noord-Holland en een uitgestrekt landelijk gebied met unieke kernen. In landelijk Dijk en Waard kun je heerlijk wandelen, fietsen door de polder of een tochtje maken door het Rijk der Duizend Eilanden met een fluisterboot. Je komt langs mooie plekken, vaak beschermde dorpsgezichten met stolpboerderijen. Gezellig shoppen, lekker eten, een avondje uit of een bezoek aan een museum; de bewoners en bezoekers hebben een ruime keuze. Meer dan genoeg reden om ook voor Dijk en Waard een toeristische plattegrond te ontwikkelen! Bewoners en bezoekers van Dijk en Waard kunnen de plattegrond gratis ophalen bij de gemeente, bibliotheek en verschillende recreatieve & toeristische organisaties zoals Museum BroekerVeiling, Cool Kunst & Cultuur en het Poldermuseum. 

De eerste exemplaren van de nieuwe plattegrond zijn op woensdag 10 mei uitgereikt aan burgemeester Maarten Poorter en wethouder Fred Ruiten van Dijk en Waard. 

Optimaal genieten
“De plattegrond is, naast de website, hét antwoord op de vraag hoe wij de inwoner en bezoekers van Dijk en Waard optimaal kunnen laten kennismaken en genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft”, aldus wethouder Ruiten van Toerisme. “De promotiecampagne stimuleert dat mensen op pad gaan om Dijk en Waard te ontdekken.” Aan de hand van de nieuwe plattegrond kunnen belangstellenden veel ontdekken in en rond Dijk en Waard. In de landelijke omgeving van water en groen kunnen liefhebbers volop wandelen en fietsen of een tochtje maken door het Rijk der Duizend Eilanden met een fluisterboot. Bij een bezoek aan de unieke dorpen van Dijk en Waard komen mensen langs bijzondere plekken, vaak beschermde dorpsgezichten met stolpboerderijen. Voor een dagje shoppen kunnen mensen terecht in Middenwaard, het grootste overdekte winkelcentrum in de kop van Noord-Holland. En er zijn volop mogelijkheden voor lekker eten, een avondje uit of een bezoek aan een museum. De bewoners en bezoekers hebben een ruime keuze. Om dit uitgebreide aanbod onder de aandacht te brengen heeft Stichting Promotie Dijk en Waard de nieuwe campagne gestart.

Groot aanbod
“Het aanbod van bezienswaardigheden, trekpleisters en evenementen is groot. Of je een actieve dag wilt of juist de rust op wil zoeken in de natuur, het kan allemaal”, aldus Miranda van Oostrom, projectmanager van Stichting Promotie Dijk en Waard: “Het voorjaar is nu echt begonnen. Het is een mooie tijd om er op uit te gaan, lekker buiten te zijn en te genieten. Dat kan in Dijk en Waard. Er zijn ideeën genoeg: wandel het Eerstelingenpad rondom de Oosterdel, fiets de stalletjesroute en koop de heerlijkste verse producten van het land of verken Dijk en Waard vanaf het water."

Digitale versie

Wil je graag de digitale versie? Download deze dan hier